Future Imagineering

'Why do my eyes hurt?
Because you've never used them before.' 

~ The Matrix

~ 'Imagineering is je voorstellingsvermogen de vrije loop laten om dit vervolgens vaste grond onder de voeten te geven'


Met de opkomst van computertechnologie en de vooruitgang van de wetenschappelijke ontdekkingen verandert onze realiteit snel en onomkeerbaar. De wereld om ons heen wordt steeds vloeibaarder en transparant, grenzen vervagen. Er is steeds minder onderscheid tussen wat is oorspronkelijk en wat is synthetisch. Tussen wat is biologisch en artificieel. Tussen wat is analoog en virtueel.

Dit roept deze vragen op:

  • Zijn we ons bewust van de realiteit waar we ons in bevinden?
  • Waar is deze uit opgebouwd?
  • Hoe vinden we hierin onze weg?

Wat überhaupt nog veel wezenlijker is om ons af te vragen is 'wie zijn wij' als bewoners van deze realiteit. Wat betekent het om werkelijk Mens te zijn. Wat is onze ware oorsprong? Mens met een hoofdletter 'M', niet de mens zoals die afgeschilderd wordt in onze studieboeken en zoals de maatschappij ons wil laten geloven. 

Hoe zit het met de 90% van onze onbenutte hersencapaciteit, de lege ruimte tussen de atomen en de zogenaamde 92% junk DNA in onze genen? Waar zijn we eigenlijk toe in staat en maken we gebruik van ons volledige, oorspronkelijke potentieel? Zijn we ons werkelijk bewust van de kracht van onze waarneming, ons voorstellingsvermogen, onze creativiteit, onze empathie, onze aandacht en ons bewustzijn? De kracht van ons lichaam wanneer we volledig aanwezig zijn, en onze ware natuur belichamen. Volledig transparant, zonder de donkere cloud van oordelen.


#InnerTechnology

AI (Artificial Intelligence), Quantum Supercomputers en synthetische biologie zijn in opkomst. Maar hoe zit het met onze Innerlijke Technologie? Hebben we evenveel aandacht voor wat er in ons aanwezig is, klaar om (opnieuw) geactiveerd te worden? Of richten we ons te veel op wat er om ons heen gebeurt; in onze zogeheten realiteit. Manipulatie vindt plaats door externe krachten, terwijl transformatie een inside job is, gedragen door de kracht van ons hart en ons bewustzijn. Zoals de Quantum Theorie stelt: we zijn scheppende wezens door onze bewuste observatie.

Tegelijkertijd worden onze theaters overspoeld met superheldenfilms. Elke volgende superheld is nog indrukwekkender en spectaculairder dan zijn voorganger. Voormalige outcasts met krachten die van buiten deze wereld lijken te komen. Krachten die aangeboren zijn, die door een voorval worden geactiveerd of die door technologie worden versterkt. Het zijn de verhalen die we onszelf vertellen via onze media die onze gemeenschappelijke verhaallijn creëren en die op hun beurt onze perceptie en dus onze realiteit beïnvloeden.

Vandaag de dag zijn vele wetenschappers, engineers, filosofen en psychologen op een high-tech quest naar de heilige graal van de mensheid. De zoektocht naar (digitale) onsterfelijkheid, het hacken van ons bewustzijn, een door mensen gestuurde evolutie, het koloniseren van de ruimte, superintelligentie en artificiële ascensie. Voor het verkrijgen van goddelijke krachten door het gebruik van computertechnologie. Ik noem dit de Artificial Hero's Journey.


'Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt wordt wakker'

~ Carl Jung


#ParadigmShift

Laten we technologie omarmen maar het niet worden. 

Mijn liefde voor de mensheid gaat net zo diep als mijn liefde voor technologie en ik ben oprecht enthousiast over de tijd waarin we leven. Technologie zal ons in staat stellen om dieper te gaan, hoger te mikken en verder te reiken dan ooit tevoren. Tegelijkertijd nodigt deze immense kracht van technologie ons uit om onze eigen immense kracht als mens te demonstreren. Het is absoluut noodzakelijk dat we dit aangeboren potentieel activeren voordat we onze krachten verder kunnen bundelen met die van technologie. Dan ontstaat er echte synergie.


Vandaag de dag is Mens-zijn de grootste heldendaad


#wakeupcall

Are you ready to answer this call to adventure in your own Hero's Journey? To uncover the Source Code, plug into your true nature, the nature of your reality and the significance of technology. Step out of your comfort zone, unlock new levels in your Game of Life and imagineer your future.

Join my User Innerface and click on the button below.


Top