Lezing 'Bits, Bytes & Bewustzijn' in Bant (Fl)

Datum: 07-Feb-2019

Details

Locatie: Multifunctioneel Centrum de Bantsiliek, Zuidwend 2 te Bant (Fl)
Tijd: 20:00 uur - 22:00 uur
Kosten: meer info en aanmelden via www.mokinfo.nl

Op uitnodiging van de werkgroep MOK Grensverleggend in Bant mag ik een lezing verzorgen over Bits, Bytes & Bewustzijn.Yfke Laanstra is auteur van het boek Bits, Bytes & Bewustzijn - op het snijvlak van computertechnologie en menselijk potentieel. Ze staat stil bij de ongekende stroomversnelling van computertechnologie en hoe dit zich verhoudt tot ons bewustzijn en persoonlijke groei. Wat zijn de gevolgen?

''In de toekomst worden we wellicht niet meer geboren maar enkel nog gefabriceerd, gekloond, ontdooid, gedownload of geprint. In een wereld voorzien van kunstmatige intelligentie en vergeven van kunstmatige frequenties.'

Er vinden immense verschuivingen plaats, zowel op het wereldtoneel als diep in onszelf. Daarnaast bevindt de computertechnologie zich in een ongekende stroomversnelling. Dit zal ons mens-zijn en onze werkelijkheid radicaal en onherkenbaar veranderen in de komende 15 jaar.

Virtual Reality, ‘wearables’ zoals smartwatches en het ‘Internet of Things’ zijn booming. Biologie en technologie smelt steeds meer samen, denk aan de implantatie van chips, het printen van organen, robotjes in je bloedbanen en het uploaden van je mind in een computer.

Wat zijn de implicaties voor ons bewustzijn, welzijn en mens-zijn? Is er sprake van een upgrade of juist een downgrade? Welkom in de wereld van Biohacking, Transhumanisme, Holistic Hacking en Slow Tech.’

Er is circa een lezing van een uur, een korte pauze en daarna een dialoog van 45 minuten. Ook is er deze avond gelegenheid het boek aan te schaffen. 

Opgave voor deze lezing kan hier. (NIET onderstaand formulier invullen).Boeking


Top